martes, 30 de octubre de 2012

La LOGSE en Educació Física

La LOGSE és una llei orgànica que es va aprovar l'any 1990. Respecte a l'educació física, es defineix com a educació integral, és a dir que s'ocupa de tota la persona.
Integra totes les manifestacions corporals i motrius, és a dir, la dansa i l'expressió corporal i fins i tot l'àmbit psicomotriu; a més a més dels àmbits de l'esport i els jocs.

És un nou paradigma constructivista, la persona aprèn a partir d'unes actituds, d'uns procediments i activitats. El resultat són els conceptes integrats.

És important remarcar que a l'etapa d'educació infantil, no hi ha cap àrea de educació física, sinó altres tipus d'àreas, com per exemple, l'àrea de descoberta d'un mateix, àrea de descoberta de l'entorn, entre d'alres.


Informació extreta dels apunts de classe.

Prezi

Ahir el professor de GTIC ens va ensenyar una altre eina molt útil per fer presentacions online de manera fàcil i divertida.
Té moltes característiques entre les quals destaquen les següents: es pot editar fàcilment en grup i compartir-lo, té molts efectes, pots crear la teva presentació a partir d'un full, entre d'altres.
 
Primer vam crear tot el grup una presentació sobre la castanyada i després vam haber de crear una altre explicant aquesta eina.

A continuació us deixo amb una presentació que vaig crear sobre la castanyada:



















Finalment us deixo amb la presentació del Prezi:



Espero que utilitzeu aquesta nova eina en les vostres presentacions! 

Webs utilitzades: http://prezi.com/noelt8chneto/prezi/ 

El programari lliure

Què és?

El programari lliure és el programari que pot ser usat, estudiat i modificat sense restriccions, i que pot ser copiat i redistribuït bé en una versió modificada o sense modificar sense cap restricció, o bé amb unes restriccions mínimes per garantir que els futurs destinataris també tindran aquests drets.

Un programa és lliure si permet les quatre llibertats definides per la Free Software Foundation:
  • La llibertat d'executar el programa per qualsevol propòsit.
  • La llibertat de veure com funciona el programa i adaptar-lo a les necessitats pròpies. L'accés al codi font és un requisit.
  • La llibertat de redistribuir còpies.
  • La llibertat de millorar el programa i de distribuir-lo de nou amb les millores realitzades, per tal que tota la comunitat se'n pugui beneficiar. Igual que a la llibertat 1, l'accés al codi font és un requisit.
 Us deixo amb un mapa conceptual sobre el programari lliure:

http://ca.wikipedia.org/w/index.php?title=Fitxer:Mapa-conceptual-del-programari-lliure.svg&page=1

Webs consultades: http://ca.wikipedia.org/wiki/Programari_lliure

Creative commons

Què és?

Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.

Quatre condicions bàsiques:
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Reconeixement Reconeixement, o Attribution (by): sempre que es reconegui l'autoria de l'obra, aquesta pot ser reproduïda, distribuïda i comunicada públicament.
  • Creative Commons: No Comercial No comercial, o Non Commercial (nc): no es pot utilitzar l'obra ni els treballs derivats per a finalitats comercials.
  • Creative Commons: Sense obres derivades Sense obres derivades, o No derivative works (nd): no es pot alterar, transformar o generar una obra derivada de l'obra original.
  • Creative Commons: Compartir Igual Compartir igual, o Share alike (sa): si s'altera o transforma l'obra, o se'n generen obres derivades, han de quedar subjectes a la mateixa llicència que l'obra original.
 Si les combinem obtenim sis llicències:


  • Creative Commons: Reconeixement Reconeixement (cc-by): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la generació i distribució de les quals també està permesa sense cap restricció.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Reconeixement – NoComercial (cc-by-nc): es permet la generació d'obres derivades sempre que no se'n faci un ús comercial. Tampoc es pot utilitzar l'obra original amb finalitats comercials.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - NoComercial - CompartirIgual (by-nc-sa): no es permet un ús comercial de l'obra original ni de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: No Comercial Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - NoComercial - SenseObraDerivada (by-nc-nd): no es permet un ús comercial de l'obra original ni la generació d'obres derivades.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Compartir Igual Reconeixement - CompartirIgual (by-sa): es permet l'ús comercial de l'obra i de les possibles obres derivades, la distribució de les quals s'ha de fer amb una llicència igual a la que regula l'obra original.
  • Creative Commons: Reconeixement Creative Commons: Sense obres derivades Reconeixement - SenseObraDerivada (by-nd): es permet l'ús comercial de l'obra però no la generació d'obres derivades.
 A continuació veurem els seus avantatges i els seus inconvenients: 

AVANTATGES
  • Ajuda en el procés d’equilibrar drets de l’autor i de l’usuari.
  • Relació més directa entre autor - usuari.
  • Llicència estandarditzada (alguns drets reservats).
  • Fomenta l’accés lliure i gratuït d’obres a Internet.
  • Compatible amb altres llicències (copyright, copyleft).
  • L’autor/a decideix com i en què condicions explotar la seva obra.
  • Contribueix a l’enriquiment dels commons.
  • Plataforma de llançament de l’obra d’artistes principiants.
  • Facilitat d’interceptar “infractors”.
  • Compatible amb la normativa espanyola de Propietat Intel·lectual (LPI) que contempla principalment 4 drets: atribució, integritat, divulgació, explotació.
  • L’explotació té 4 manifestacions: reproducció, distribució, comunicació pública i transformació.
INCONVENIENTS
  • Caràcter perpetu, irrevocable i gratuït.
  • Incoherència amb la LPI: anul·lació a l’autor de la llibertat per poder en qualsevol moment, canviar la llicència CC per altra, o inclús anul·lar-la.
  • No permet el control sobre l’explotació posterior de la obra.
  • No estableix un termini fix en al cessió de drets que representa.
  • Incoherència de significat interna: es vol fomentar l’ús lliure i gratuït d’obres amb un mecanisme “propietari” la llicència. D’aquí sorgeixen dos postures:
  1. L’autorització de drets a favor de l’accés públic en contra dels seus interessos privats.
  2. Autors/usuaris acostumen a percebre una “patrimonialització” de les obres. És a dir, es reforça la percepció que les obres són propietats, les llicències sempre són necessàries i els usos/drets han d’estar expressament autoritzats.
  • Origen a la societat capitalista d’EEUU.
Webs consultades:  http://ca.wikipedia.org/wiki/Creative_Commons

domingo, 28 de octubre de 2012

Com ser un bon comunicador


Com ha de ser un bon comunicador?


A COED hem treballat el llenguatge i la llengua:


-La llengua és el sistema de signes orals, reflectit sovint en un codi escrit, propi d'una comunitat, que serveix bàsicament per a la comunicació.

-El llenguatge és la manera com hom expressa el pensament per mitjà de la paraula.

 Un bon comunicador ha de complir els següents requisits:

1. Has de ser clar i concís
2. Has d'entendre a la pròpia audiència
3. El missatge s'ha d'ajustar a les necessitats de l'audiència
4. Centrat en la teva audiència
5. Centrat en les coses positives
7. Escolta i fes preguntes
8. Utilitza històries
9. Tenir les idees molt clares abans de començar a parlar
10. Demostra entusiasme
11. Relaxat
12. Digues la veritat
13. No donis les males noticies “per fascicles”
14. No suposis que el púbic té coneixements del teu tema
15. Envia idees que el públic no oblidi i destaca-les

Per tant per no només cal tenir un bon domini del llenguatge, per ser un bon comunicador calen tenir altres aspectes com la mirada, la gesticulació, l'humor...



Ens ha demanat pensar en una persona que per nosaltres sigui un bon comunicador. El meu grup hem pensat amb la Julio Otero (periodista). A partir del seu programa de la ràdio i del seu facebook i twitter l'hem de seguir per poder afirmar que és una bona comunicadora.





 

miércoles, 24 de octubre de 2012

Descripcions

El professor de COED ens va demanar que describisim algun company de classe. 

Us deixo amb la meva decripció, la vaig fer de l'Ariadna Lamiel.



L'Ariadna va néixer el dia 5 de juny del 1994 a Barcelona, però se'n va anar a viure al Vendrell, Tarragona. Té un germà, que curiosament es diu igual que el meu, Arnau i també tenen la mateixa edat.

És una noia alta i prima. El que més m'agrada del seu físic són els seus ulls verds ametllats amb tonalitats marrons, les celles les porta arquejades. El nas i la boca són petits. El color del seu cabell és castany, segons com li toca el sol sembla més clar o més fosc.

Quan a personalitat, recordo que el primer dia que la vaig conèixer semblava una noia callada i seriosa però ara que la conec més haig d'afirmar que és oberta i decidida, sempre aporta la seva opinió i és molt riallera.

Li agrada molt estar amb nens per això estudia Educació Infantil a la Universitària Blanquerna. A més a més té el títol de premonitora i ha tingut experiència amb els més petits.
Participa en la festa Major del seu poble en diferents activitats com el ball de les Gitanes del Vendrell.
L'any passat va deixar de fer natació, una de les seves passions ja que portava des dels 5 anys practicant-lo.

Espero poder conèixer-la millor i així ampliar la seva descripció.


Una vegada feta la descripció, vam haber de sortir a presentar-la, el professor ens anava corregint allò que no haviam fet bé:
-To de veu.
-No creuar les cames, ni seure's.
-No còrrer.
-Contacte visual.
-Fer pauses.  

Informació extreta dels apunts de classe.

lunes, 22 de octubre de 2012

Delicious

Què és el delicious?


Delicious és un servei de gestió d'adreces d'interès socials a través del web. Permet guardar i recuperar a la xarxa les adreces d'interès, que clàssicament s'emmagatzemaven des del navegador localment a l'ordinador, de manera que són consultables en línia i no només localment. També en facilita la categorització amb paraules clau (etiquetes), fet que n'agilitza la localització. Però no tan sols permet agrupar-les i etiquetar-les, sinó també compartir-les amb altres usuaris del servei i així conèixer qui (i quanta gent) ha desat un determinat enllaç.




Webs consultades: http://ca.wikipedia.org/wiki/Delicious
Imatge extreta de: http://www.smarttecnologiayeducacion.es/index.php/2010/12/16/smart-en-delicious/ 

viernes, 19 de octubre de 2012

Blocs o wikis?


Primer de tot començaré definint què és un bloc i una wiki i després en veure'm les diferències.


Definició

Bloc: (de l'anglès blog, abreviació de weblog: diari web), és un diari interactiu personal a Internet. Un bloc és dissenyat perquè, com un diari, cada article tingui data de publicació, de manera que la persona que escriu (blocaire) i les que llegeixen puguin seguir tot el que s'ha publicat i editat.

Wiki: (del hawaià wikiwiki, «ràpid»), és un lloc web col·laboratiu, que pot ser editat des del navegador pels usuaris. Els usuaris d'un wiki poden d'aquesta manera crear, modificar, enllaçar i esborrar el contingut d'una pàgina web, de forma interactiva, fàcil i ràpida. Un dels wikis més coneguts és la Wikipedia.


Diferències

El bloc:

  -És personal, aparentment menys col · laboratiu. L'entrada pertany al seu editor.
  -Se suposa que el text és estàtic, un cop publicat, el post no canvia.
  -Tendeix a ser un "llarg pergamí".
  -Presenta un "mode discussió": monòleg amb comentaris de l'audiència.
  -És cronològic: l'últim apareix el primer.
  -És immediat: escrit en el moment / escrit sobre el moment.
  -Els enllaços serveixen per connectar amb l'exterior del bloc.


El wiki:

  -Pot ser personal però està obert a la col · laboració.
  -El propòsit és crear un document.
  -S'estructura en pàgines.
  -És hipertextual. Paraules o frases del text convertits en enllaços donen peu a noves pàgines.
  -El "mode discussió" passa a "manera document", en tercera persona i sense signar.
  -És atemporal: canvia no pel temps sinó pel seu desenvolupament.
  -El text és examinat, revisat, canvia i pot ser canviat.

El professor ens va manar crear una wiki, sobre el tema que vulguessim, juntament amb la Gema i la Irene vam crear una wiki sobre els mals hàbits dels nens. Us deixo l'enllaç a continuació:
http://elmondelsnens.wikispaces.com/home


Webs consultades:http://ca.wikipedia.org/wiki/Bloc
                              http://ca.wikipedia.org/wiki/Wiki
                              http://tecnologiainformatica.wetpaint.com/page/Blogs+%26+wikis+diferencias
Imatge extreta de: http://induccionticssenayjpd.blogspot.com.es/2011/01/diferencias-entreblog-y-wiki.html 

                                   

miércoles, 17 de octubre de 2012

Analitzar blogs educatius


L'altre dia a classe ens van manar analitzar diferents blogs educatius i fer-ne una reflexió.

El blog que he analitzat és: http://mcarmendvoramar.blogspot.com.es/

- Es tracta d'un blog realitzat per una mestra de primària de l'escola Voramar d'Alicant, és un blog de centre on la mestra va explicant el que va passant a la seva classe durant tot el curs escolar.
Ademés la mestra ha penjat diferents projectes que es durant a terme, recomanacions per a les famílies dels seus alumnes, explicacions sobre les eines que utilitzen... 
Ho mostra a través d'imatges o vídeos juntament amb una breu explicació en forma de text en totes les entrades. Les fotografies estan penjades a Picassa i els vídeos a Youtube, per tal de facilitar la visió d'aquets elements. Les presentacions estàn fetes amb el programa Googledocs.
Aquest blog com ja he dit al principi de tot, el porta a terme una mestra i va dirigit als pares dels seus alumnes i aquets. La mestra vol transmetre als seus alumnes la il·lusió per aprendre i acompanyar-los en aquest aventura.
El blog està fet a partir de la plataforma Blogger, la seva estructura és la típica d'aquest, conté un barra on es visualitza els diferents temes que es tractaràn. Les entrades tenen etiquetes, aquestes es troben al lateral dret del blog; en aquí també podem trobar gadgets, com per exemple el número de seguidors, el rellotge, quin temps fa, els visitants, les dades personals, els blogs que segueixen... Les entrades estan escrites en color negre sobre una pantalla blanca, els títols en canvi són blaus al igual que la negreta i amb una lletra més gran. Els textos tenen un vocabulari senzill i fàcil de llegir, és important dir que utilitza tant el català com el castellà, està escrit en primera persona del plural, tot i que l'emisor és sempre la mestra.
Les competències que es treballen en aquest bloc són en primer lloc la digital per el fet d'ultilitzar el blog i la lingüística ja que ha d'expressar-se i parlar correctament. 
En el blog hi ha una serie d'enllaços que van directes a altres blogs relacionats amb el món infantil per tant hi ha un blogroll. 
Quant a la reflexió: Abans de crear el meu blog, sempre que entrava per visualtzar-ne un em fixava en la informació que cercava i ja està, en canvi ara me n'adono de la feina que hi ha darrera i li donc més importància que la del propi escrit.

miércoles, 3 de octubre de 2012

Practicant amb el Google Drive

L'altre dia a la classe de GTIC, en grups de 4 persones vam estar provant diferents documents (pàgina de text, presentacions, formularis...) que ens ofereix el Google Drive.

L'exercici consisitia a crear un document en comú, fer la presentació amb diapositives i fer un petit formulari.
Aquí us deixo amb el document de text que vam crear el meu grup sobre la música en l'etapa d'infantil:
   

Un cop vam escollir el tema,  vam crear una presentació:


 


I finalment cadascú va crear el seu formulari:

Aquest treball en grup, ens ha ajudat a conèixer les diferents eines que ens ofereix GoogleDrive i gràcies al treball cooperatiu he pogut realitzar aquets documents.  


Fonts d'informació:
https://drive.google.com/a/blanquerna.url.edu/?tab=mo#all 
http://gestioinformacioeducacio.blogspot.com.es/ 

Land art

L'altre dia vam haber de fer la presentació de Land art.

Primer de tot us definiré Land art:  moviment artístic que sorgí als Estats Units d'Amèrica a finals dels anys 60 i principis dels 70 en el que el paisatge i l'obra es troben inextricablement relacionats. És refereix també a un art creat en la naturalesa, utilitzant materials naturals com pedres, fulles o terra.

Un cop vam decobrir el que és el Land art, vam haber de crear un. Primer vam buscar material per realitzar-lo i després el vam portar a terme.

Aquí us deixo amb amb l'obra finalitzada: