miércoles, 17 de octubre de 2012

Analitzar blogs educatius


L'altre dia a classe ens van manar analitzar diferents blogs educatius i fer-ne una reflexió.

El blog que he analitzat és: http://mcarmendvoramar.blogspot.com.es/

- Es tracta d'un blog realitzat per una mestra de primària de l'escola Voramar d'Alicant, és un blog de centre on la mestra va explicant el que va passant a la seva classe durant tot el curs escolar.
Ademés la mestra ha penjat diferents projectes que es durant a terme, recomanacions per a les famílies dels seus alumnes, explicacions sobre les eines que utilitzen... 
Ho mostra a través d'imatges o vídeos juntament amb una breu explicació en forma de text en totes les entrades. Les fotografies estan penjades a Picassa i els vídeos a Youtube, per tal de facilitar la visió d'aquets elements. Les presentacions estàn fetes amb el programa Googledocs.
Aquest blog com ja he dit al principi de tot, el porta a terme una mestra i va dirigit als pares dels seus alumnes i aquets. La mestra vol transmetre als seus alumnes la il·lusió per aprendre i acompanyar-los en aquest aventura.
El blog està fet a partir de la plataforma Blogger, la seva estructura és la típica d'aquest, conté un barra on es visualitza els diferents temes que es tractaràn. Les entrades tenen etiquetes, aquestes es troben al lateral dret del blog; en aquí també podem trobar gadgets, com per exemple el número de seguidors, el rellotge, quin temps fa, els visitants, les dades personals, els blogs que segueixen... Les entrades estan escrites en color negre sobre una pantalla blanca, els títols en canvi són blaus al igual que la negreta i amb una lletra més gran. Els textos tenen un vocabulari senzill i fàcil de llegir, és important dir que utilitza tant el català com el castellà, està escrit en primera persona del plural, tot i que l'emisor és sempre la mestra.
Les competències que es treballen en aquest bloc són en primer lloc la digital per el fet d'ultilitzar el blog i la lingüística ja que ha d'expressar-se i parlar correctament. 
En el blog hi ha una serie d'enllaços que van directes a altres blogs relacionats amb el món infantil per tant hi ha un blogroll. 
Quant a la reflexió: Abans de crear el meu blog, sempre que entrava per visualtzar-ne un em fixava en la informació que cercava i ja està, en canvi ara me n'adono de la feina que hi ha darrera i li donc més importància que la del propi escrit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario